Idősek napja a gyülekezetben

boby2015.10.11-én a gyülekezetünk vendégül látta Dobner Győző testvért és feleségét, Lonit. Az egész napos rendezvény vezértémája az időskor volt. A délelőtti istentisztelet keretében az ószövetség szemszögéből hallhattunk tanítást, amit délután az újszövetségi példák követtek. A gyülekezeti szolgálatok is mind hasonló témában hangzottak el. Volt, aki egy költeménnyel, volt, aki megtapasztalásaival gazdagította az alkalmat.
A délelőtt folyamán megismertük a pátriárkák fontos szerepét, és megtudtuk, hogy az áldásnak milyen nagy szerepe volt az áldásban részesülőnek és az utódjainak az életében. Záró gondolatként a szellemi tartalékról beszélt testvérünk, kihangsúlyozva azt, hogy a tartalékképzést nem az idős korban kell elkezdeni. Különösen Mózes példája mutatta, hogy olyan tartalékokkal rendelkezett, ami élete utolsó pillanatáig elkísérte.
Rövid ebédszünetet követően az újszövetség gondolatainak a segítségével kaptunk tanítást. Fontos gondolat volt ebben az összefüggésben, hogy az idősek gyülekezetben elfoglalt helye semmiképpen nem lehet elszigetelt. A generációk egymás mellett való élete markánsan előtérbe került. Az idősek „értéke” nem csökkenhet az évek múltával, csupán a szerepük változik. Az időseknek a tapasztalata és életpéldája nagy segítséget jelent az őket követő generáció növekedésében, fejlődésében. Erre jó példa volt János apostol Gájusznak intézett szavainak az említése, aki mint idős szolgatárs szólít meg. Hasznos tanács volt, hogy a gyülekezetben a kor szerinti csoportok sem különülhetnek el egymástól, mintegy klikket alkotva, hiszen a gyülekezet építése csak „ csapatmunkával” érhető el.
A nap végén kérdéseket lehetett feltenni, amire testvérünk és felesége válaszoltak.
Hálásak vagyunk, hogy egy sokat tapasztalt, 38 éve egy gyülekezetben szolgáló testvérünk megosztotta velünk gondolatai, megtapasztalásait. Isten áldását kívánjuk további életére!

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..