Kondacs Gábor lelkésszé avatása

DSC_0004

Hosszú idő után újra lett lelkésze a Csetény–Veszprém–Zirc körzetnek Kondacs Gábor személyében. A beiktatási ünnepségre 2015. június 6-án került sor a Csetényi Baptista Imaházban mintegy 100 fő részvételével.

A három gyülekezet régóta várt erre az eseményre, hiszen évek óta a lelkipásztorért való fohászkodás volt az imádságok középpontjában. A gyülekezetek egybevágólag felismerték Gábor személyében az Istentől kirendelt pásztort, és teljes egyetértésben kezdeményezték a meghívást. Gábor – aki rendhagyóan középkorúként, munka mellett végezte el a Baptista Teológiai Akadémiát – hasonló feladatra készült, így nagy örömmel tett eleget a gyülekezetek kérésének. A hivatalos szertartáson képviseltették magukat a gyülekezetekkel kapcsolatban álló keresztény felekezetek is, bátorító igeversekkel buzdítva az újonnan felavatott lelkipásztort és a pásztort fogadó gyülekezeteket.

Másnap a három gyülekezet közös úrvacsorával pecsételte meg nemcsak az új lelkész július 1-jével kezdődő hivatalba állását, hanem az azzal egyidejűleg bekövetkező körzetté alakulás örömteli eseményét is. Az úrvacsorát megelőzően Gábor igehirdetését hallgathattuk meg, melyben kiemelte, hogy az úvacsorára készülve kevésbé a múltbeli dolgok boncolgatására kell koncentrálnunk, inkább előre kell tekintenünk, hogy megláthassuk, milyen feladat áll előttünk.

Ezt a napot a gyülekezetek közös ebéddel zárták. Mindkét napon részt vettek a Gábort útjára bocsátó Mátraszőlősi Baptista Gyülekezet tagjai is, és a dicsőítés vezetésével hozzájárultak az ünnepi alkalom teljességéhez. A fentiek alapján bizakodással tekintünk az előttünk álló munkára, és Isten áldását kérjük a Csetény–Veszprém– Zirc körzet gyülekezeteinek életére.

Forrás: baptist.hu

Képgaléria

 

“Kondacs Gábor lelkésszé avatása” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..