Az elköteleződés ünnepe

hazassaghete_0513_web

A házasság hete alkalmából szervezett rendezvénynek a csetényi Holitscher kastély adott otthont ama szép február 15-ei délutánon. Az idei „arcok”: Petrikné Sáfrány Judit & Petrik Péter (Zircről), illetve Boncz Tímea & Boncz Zoltán (Pápáról) voltak.

Judit és Péter megismerkedésük történetével tettek bizonyságot arról, hogy házasságuk alapja Isten, mert csak Őáltala lehet a házasságot szeretetben, boldogságban, hűségben megőrizni. Judit kihangsúlyozta, hogy a hűség nem csupán a testiségre vonatkozik – legalább annyira ügyelni kell arra, hogy lelkileg se csaljuk meg egymást. Fontos, hogy a házastársam egyben a lelki társam, „legjobb barátom” is legyen, aki előtt nincsenek titkaim. A számon kérhetőség nem csak a társam miatt, hanem az Istennel való kapcsolatom miatt is nélkülözhetetlen. A tökéletes családi boldogságot tiszta lelkiismerettel, és teljes odaadással élhetjük meg – ahogy Boncz Zoli mondta, késznek kell lennem mindent megtenni azért, hogy a másik felem mindent megtehessen értem. Zoli és Timi gyakorlati tanácsokkal vértezett fel bennünket az elszürkítő hétköznapok ellen. Sokat tehetünk, és sokat is kell tennünk azért, hogy a szerelem, a szeretet élő maradjon közöttünk – például rendszeres randevúk szervezésével, közös szokások kialakításával, egymás gyakori bátorításával. Különösen nagy próbatétel volt férjek és feleségek számára egyaránt az a „feladat”, mikor egymást végigmérve, majd egymás szemébe nézve kellett „tökéletességet vallani” egymásnak. Sokan akkor döbbentünk rá, milyen ritkán tesszük ezt meg, pedig mennyei Atyánktól kaptuk a számunkra legtökéletesebb társat, amiért minden percben hálásnak kell lennünk!

Listát állítottunk arról, hogy milyennek képzeljük az ideális férjet, illetve feleséget (Példabeszédek 31:10-31, illetve 1 Timóteus 3:2-7 segítségével), majd összevetettük azt a valósággal. Hála Istennek, akadt köztünk olyan páros, akiknél a két lajstrom nem állt túl messze egymástól. Zoli a „komplementer” szó megtanításával hívta fel a figyelmünket arra, hogy a jó házastársak egymást kiegészítik, így alkotnak tökéletes egységet!

Hajdú Ferenc csetényi református lelkész szavai zárták az alkalmat – egy lelkes könyvajánlót követően arról beszélt, mennyire fontos a példaadás a következő generációk számára, hiszen a jól működő család az alapja egy jól működő társadalomnak.

Hálásak vagyunk a Csetényi Baptista Gyülekezetnek a szervezésért, illetve az előadóknak a színvonalas munkáért. Külön köszönet illeti a szervezőket a helyszín kiválasztásáért, és annak ünnepélyessé varázslásáért, a rögtönzött fotóműteremért és a páros fotókért, illetve a gyermekfelügyeletért, ami nélkül valószínűleg kevesebben lehettek volna jelen eme jeles alkalmon. Reméljük, hogy az idei évtől kezdve Csetényben is hagyománnyá válik majd a házasság megünneplése, és a nem hívők körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend majd.

Földházi Árpád jóvoltából sok szép fotó készült, tekintsd meg képgalériánkat a “tovább olvasom”-ra kattintva!

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..